Μαγειρεύοντας στο Λονδίνο #1 /Σνίτσελ κοτόπουλο με ζεστή σάλτσα μανιταριών και πλιγούρι !
Πρώτο ταξίδι στο Λονδίνο ,πετύχαμε όμορφη μέρα , αφού και οι φίλοι μας απορούσαν,καθώς καθόμασταν στο ηλιόλουστο Hyde Park που ήταν γεμάτο από κοντομάνικους περιπατητές !
Μετά απο μια τεράστια βόλτα φτάσαμε σπίτι παρέα με τις μυρωδιές της γλυκόξινης σάλτσας και του Ινδικού κάρυ που μας κυνηγούσαν απο στενό σε στενό εδώ και ώρες !
Σήμερα μαγειρεύουμε κατα παραγγελία της Μαρίας ,κάτι που να έχει μανιτάρια ,κοτόπουλο και πλιγούρι . Μετά απο πολύ κόπο στο μάρκετ ψάχνοντας φρυγανιά για να πανάρουμε το κοτόπουλο καταλήξαμε στο καλαμπόκι και στην λεπτή πολέντα . ( πείτε το χοντρό
καλαμποκαύλευρο )
καλαμποκαύλευρο )
First trip to London , the weather was awsome and friends suggested to go for a walk to Hyde Park ,which by the way was full of people dressed in summer clothing .
Finally , after a great walk we reached home ,but the same scent of sweet n sour and curry sauces from the city streets was still wandering around our hungry noise !
Today i 've got to cook something for Maria .Something she kindly ordered me and i had to include mushrooms ,chicken and groat.
Afte about an hour inside the market place ,seriously searching for breadcrust ,we took the desicion to use corn polenta ... instead !
(at the end of the posts ..enjoy nice music !)
Yλικά / Ιngredients ( 4 άτομα - 4 servings)
CHICKEN SCHNITZEL
-600 gr κοτόπουλο στήθος κομμένο σε λεπτές φέτες /chicken fillet in thin slices
- 4 αυγά / eggs
-λίγο γάλα / a splash of milk
-300gr καλαμποκαλευρο ή ψιλή πολέντα / (corn) polenta
-200 gr αλεύρι / flour
-λίγη πάπρικα κανπιστή / half spoon of smoked paprika
- λάδι για το τηγάνισμα (2-3 δάχτυλα σε μια κατσαρόλα)/frying oil
ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ / MUSHROOM SAUCE
-500 gr μανιτάρια / mushrooms
-1 ποτήρι ζωμό λαχανικών / glass of vegetable broth
-2 κρεμμύδια σε φέτες / onions in slices
-1 σκόρδο / garlic
-1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί / glass of red wine
-50gr βούτυρο / butter
-50 γρ αλεύρι
-μυρωδικά όπως μαϊδανός, βασιλικός,ρίγανη / herbs such as parsley, basil ,oregano
ΠΛΙΓΟΥΡΙ / GROATS
- 250gr πλιγούρι / groats
-500 gr ζωμός / vegetable broth
- αλάτι ,πιπέρι / salt, pepper
- οlive oil / λίγο ελαιόλαδο
EKTΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζετε το πλιγούρι στο ζωμό και το αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μόλις τελειώσει ρίξτε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ανακατέψτε .
Κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια . Προσθέτετε μισό δάχτυλο λάδι στο τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μελώσουν ,βουτάτε τα μανιτάρια στο αλεύρι και τα ρίχνετε μαζί με τα κρεμμύδια .Μόλις μαλακώσουν ρίξτε το βούτυρο και τα μπαχαρικά η μυρωδικά σας προσθέστε το κρασί αφήστε ένα λεπτό και στην συνέχεια ρίξτε τον ζωμό ,αφήστε να βράσει μέχρι να πήξει όσο το θέλετε.
Στην συνέχεια χτυπάτε τα αυγά με λίγο γάλα και προσθέτετε στην πολέντα την πάπρικα και πιπέρι και σε ένα τρίτο πιάτο απλώνετε το αλεύρι . Κόβετε τα κοτόπουλα αν είναι εύκολο σε 8 λεπτά κομμάτια η και σε μπουκίτσες και τα βουτάτε στο αλεύρι - αυγό - πολέντα - αυγό -πολέντα και έπειτα τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά απο την κάθε μεριά (μπορείτε επίσης για να γλυτώσετε το πανάρισμα να ενώσετε αλεύρι ,πολέντα και αυγά ώστε να γίνουν ένας πολύ πηχτός χηλός και να βουτύξετε μια φορά το κοτόπουλο μέσα .
How to make !
Firstly , pour the groat inside a pan that you already have put the veggie broth and let it boil about 5 minutes ,take it from the fire and add some fresh olive oil and pie .
Cut the onions and mushrooms in slices . Add some oil in a pan and put the onions there in medium heat until softened . Put the mushrooms into the flour and pie them , drop them inside the onions let them 1 minute ,add the butter until it melts hten the butter and the wine . Let it one minute and add your herbs and spices and finnaly the veggie broth . Lte it boil in medium heat until it looks like porridge.
Scramble the eggs with a splash of milk , mix polenta with paprika and pepper , and pour the flour in a plate . Take the thin spliced chicken put it in flour - eggs - polenta mix - eggs - polenta mix and inside a pan to frie them for about 3 minutes each side .
You can serve it with a nice green salad with carrot - lettuce and fresh pepers .
Enjoy with some jazz n funk n tirp hop sounds ...like !
Say Yes - Wax Tailor !