Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι μανιτάρια πανέ και γραβιέρα .
Τα μπιφτέκια περιέχουν βρώμη και τα μανιτάρια είναι παναρισμένα με μείγμα απο κάρυ και κουρκουμά.
Βurgers contain oat and mushroon are breaded with curry , turmeric and breadcrust mixture.
Yλικά / Ιngredients (For two burgers)
-Μπιφτέκια / Βurgers
350 gr μοσχαρίσιο κιμά / minced beef
1 κρεμμύδι / onion
1 κουταλιά μικρή καπνιστή πάπρικα / small spoon of smoked paprika
2 κουταλιές μικρές πελτέ / small spoon of mushed tomato (ready)
2 πρέζες ρίγανη / pinches oregano
1 αυγό / egg
4 κουταλιές σούπας βρώμη / large spoon of oat
2 κουταλιές λάδι / large spoons of oil (oil or sunflower)
-Μανιτάρια πανέ / Βreaded Mushrooms (schnitzel)
4 μανιτάρια πλευρώτους / pleurotus mushrooms
8 kουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη / large spoons of breadcrust
4 κουταλιές αλεύρι / large spoons of all purpose flour
2 αυγά / eggs
1 κουταλιά κάρυ / small spoon curry powder
1 κουταλιά κουρκουμά(προαιετικό) / turmeric powder
λάδι για το τηγάνισμα / sunflower frying oil
- 2 φέτες μαρούλι / lettuce leaves
-2 φέτες ντομάτα / stomato slices
-μουστάρδα / mustard
-τριμμένη γραβιέρα (ή παρμεζάνα) / crumbs of hard salted cheese (grabiera , parmezan)
- Ψωμάκια για burger (ολικής άλεσης) / burger breads (wholegrain)
HOW TO MAKE.....
1) ΖΥΜΏΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Προθερμαίνετε τον φουρνο στους 180 βαθμούς .Ετοιμάζετε τα δύο μπιφτέκια ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε για λίγο στην κατάψυξη να κρυώσουν για να μην έχετε πρόβλημα μετά στο ψήσιμο (προαιρετικό) .Τα βγάζετε αφού πανάρετε τα μανιτάρια .Έπειτα τα ρίχνετε σε ένα καυτό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι (αντικολλητικό) τα αφήνεται 1 λεπτό απο κάθε μεριά και τα βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-8 λεπτά ανάλογα πόσο ζουμερά τα θέλετε σβήνετε τον φούρνο και τελειώνετε με τα μανιτάρια .
2) ΠΑΝΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Βάζετε το λάδι περίπου 2 -3 δάχτυλα σε μια κατσαρολίτσα η σε ένα τηγάνι και τα ανάβετε στο δυνατό . Βουτάτε τα μανιτάρια πρώτα στο αλεύρι μετά στα δύο χτυπημένα αυγά (καλό θα ήταν να προσθέσετε και λίγο νεράκι η λίγο γάλα στα χτυπημένα αυγά 2-3 κουταλιές σούπας) μετά στο μείγμα φρυγανιάς και κάρυ ,κουρκουμά ,αλάτι πιπέρι ξάνα στο αυγό και ξανά στην φρυγανιά . Έπειτα τα ρίχνετε στο καυτό λάδι για για 2-3 λεπτά και τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας .
3) ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΒURGER
Ανοίγετε τα ψωμάκια τα ζεσταίνετε λίγο στον ζεστό σας φούρνο και βάζετε μέσα μουστάρδα (κέτσαπ , πίκλες ) ,τομάτα ,ένα μανιτάρι πανέ ,το μπιφτέκι το άλλο μανιτάρι ,την τριμμένη γραβιέρα ,το μαρούλι και σκεπάζεται το burger !
Kαλή σας όρεξη !
HOW TO MAKE ...
1) PREPARE AND BAKE THE BEEF BURGERS
Preheat the oven at 180 (celcium ) . Mix the minced beef with the other burger ingredients ,plus salt and pepper (at will) . Put them in the deep freeze until you make the mushrooms . Τake them out of the freeze ,put some oil on the pan and let it reach high temprature put the two burgers on the hot pan and let them for 1 minute for each side . Then put them inside the oven and bake them for 5-8 minutes .Close the oven and go to the next step.
2) PREPARE AND FRY THE MUSHROOM SCHNITZEL
Put sunflower frying oil inside another pan or small pot( about two or three fingers high ) until high heat. Meanwhile make the mushrooms . Take the mushrooms one by one and put them firstly in the flour then inside the scrambled eggs (mix the eggs with some spoons of milk or water first) then put them inside the breadcrust and curry/turmeric mix . Finnaly you can sink them inside the hot fying oil and fry for about 2-3 minutes (until they go golden -brown)
3) FINISH THE BURGER
Open the burger breads put them inside the hot oven then take them out and make the burgers. I put mustard at the bottom ,the tomato slice , then mushroon ,then beef burger then mushroon again ,lettuce and on the top some graited parmezan or graviera cheese (you can also use ketcup and pickles )
ENJOY WITH OLDSCHOOL
PUNK ROCK MUSIC !
note *: One of the 500 Greatest Songs of All Time and was an influence on garage rock and punk rock !
Τα μπιφτέκια περιέχουν βρώμη και τα μανιτάρια είναι παναρισμένα με μείγμα απο κάρυ και κουρκουμά.
Βurgers contain oat and mushroon are breaded with curry , turmeric and breadcrust mixture.
Yλικά / Ιngredients (For two burgers)
-Μπιφτέκια / Βurgers
350 gr μοσχαρίσιο κιμά / minced beef
1 κρεμμύδι / onion
1 κουταλιά μικρή καπνιστή πάπρικα / small spoon of smoked paprika
2 κουταλιές μικρές πελτέ / small spoon of mushed tomato (ready)
2 πρέζες ρίγανη / pinches oregano
1 αυγό / egg
4 κουταλιές σούπας βρώμη / large spoon of oat
2 κουταλιές λάδι / large spoons of oil (oil or sunflower)
-Μανιτάρια πανέ / Βreaded Mushrooms (schnitzel)
4 μανιτάρια πλευρώτους / pleurotus mushrooms
8 kουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη / large spoons of breadcrust
4 κουταλιές αλεύρι / large spoons of all purpose flour
2 αυγά / eggs
1 κουταλιά κάρυ / small spoon curry powder
1 κουταλιά κουρκουμά(προαιετικό) / turmeric powder
λάδι για το τηγάνισμα / sunflower frying oil
- 2 φέτες μαρούλι / lettuce leaves
-2 φέτες ντομάτα / stomato slices
-μουστάρδα / mustard
-τριμμένη γραβιέρα (ή παρμεζάνα) / crumbs of hard salted cheese (grabiera , parmezan)
- Ψωμάκια για burger (ολικής άλεσης) / burger breads (wholegrain)
HOW TO MAKE.....
1) ΖΥΜΏΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Προθερμαίνετε τον φουρνο στους 180 βαθμούς .Ετοιμάζετε τα δύο μπιφτέκια ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε για λίγο στην κατάψυξη να κρυώσουν για να μην έχετε πρόβλημα μετά στο ψήσιμο (προαιρετικό) .Τα βγάζετε αφού πανάρετε τα μανιτάρια .Έπειτα τα ρίχνετε σε ένα καυτό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι (αντικολλητικό) τα αφήνεται 1 λεπτό απο κάθε μεριά και τα βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-8 λεπτά ανάλογα πόσο ζουμερά τα θέλετε σβήνετε τον φούρνο και τελειώνετε με τα μανιτάρια .
2) ΠΑΝΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Βάζετε το λάδι περίπου 2 -3 δάχτυλα σε μια κατσαρολίτσα η σε ένα τηγάνι και τα ανάβετε στο δυνατό . Βουτάτε τα μανιτάρια πρώτα στο αλεύρι μετά στα δύο χτυπημένα αυγά (καλό θα ήταν να προσθέσετε και λίγο νεράκι η λίγο γάλα στα χτυπημένα αυγά 2-3 κουταλιές σούπας) μετά στο μείγμα φρυγανιάς και κάρυ ,κουρκουμά ,αλάτι πιπέρι ξάνα στο αυγό και ξανά στην φρυγανιά . Έπειτα τα ρίχνετε στο καυτό λάδι για για 2-3 λεπτά και τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας .
3) ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΒURGER
Ανοίγετε τα ψωμάκια τα ζεσταίνετε λίγο στον ζεστό σας φούρνο και βάζετε μέσα μουστάρδα (κέτσαπ , πίκλες ) ,τομάτα ,ένα μανιτάρι πανέ ,το μπιφτέκι το άλλο μανιτάρι ,την τριμμένη γραβιέρα ,το μαρούλι και σκεπάζεται το burger !
Kαλή σας όρεξη !
HOW TO MAKE ...
1) PREPARE AND BAKE THE BEEF BURGERS
Preheat the oven at 180 (celcium ) . Mix the minced beef with the other burger ingredients ,plus salt and pepper (at will) . Put them in the deep freeze until you make the mushrooms . Τake them out of the freeze ,put some oil on the pan and let it reach high temprature put the two burgers on the hot pan and let them for 1 minute for each side . Then put them inside the oven and bake them for 5-8 minutes .Close the oven and go to the next step.
2) PREPARE AND FRY THE MUSHROOM SCHNITZEL
Put sunflower frying oil inside another pan or small pot( about two or three fingers high ) until high heat. Meanwhile make the mushrooms . Take the mushrooms one by one and put them firstly in the flour then inside the scrambled eggs (mix the eggs with some spoons of milk or water first) then put them inside the breadcrust and curry/turmeric mix . Finnaly you can sink them inside the hot fying oil and fry for about 2-3 minutes (until they go golden -brown)
3) FINISH THE BURGER
Open the burger breads put them inside the hot oven then take them out and make the burgers. I put mustard at the bottom ,the tomato slice , then mushroon ,then beef burger then mushroon again ,lettuce and on the top some graited parmezan or graviera cheese (you can also use ketcup and pickles )
ENJOY WITH OLDSCHOOL
PUNK ROCK MUSIC !
Like the Trogg's - Wild thing song !
note *: One of the 500 Greatest Songs of All Time and was an influence on garage rock and punk rock !