31.10.11

1o φεστιβάλ γαστρονομίας - 1st THESSALONIKI FOOD FESTIVAL


Αλλη μια ευκαιρία μας δίνει η Θεσσαλονίκη να τη γνωρίσουμε, αυτήν τη φορά μέσα από το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει για πρώτη φορά, με σκοπό να αναδείξει ένα νέο ετήσιο θεσμό για την πόλη.
Επί ένα μήνα, λοιπόν, θα «ταξιδεύουμε» με νόστιμα μαγειρέματα, γευστικές δοκιμές, εργαστήρια γεύσης, εκθέσεις γαστρονομίας και κρασιού, δείπνα και ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη.
Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, το οποίο διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινάει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011. Συνδιοργανωτές του φεστιβάλ είναι η «15η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου» και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας
- Το τριήμερο Παρασκευή 4 - Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, στην Αποθήκη 13 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ξεκινάει το φεστιβάλ με τη δράση «Gastronomy: 9 νέοι chef μαγειρεύουν» στο πλαίσιο της «15ης Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου». Ετσι, λοιπόν, εννιά νέοι σεφ από την Ιταλία, την Ισπανία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη, τον Αγιο Μαρίνο και το Κόσοβο θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό και θα μοιραστούν την αγάπη τους για την κουζίνα της πατρίδας τους σε ένα μεγάλο μαγειρικό πάρτι. Παράλληλα, ανοιχτές συζητήσεις θα διερευνήσουν τις πτυχές των σχέσεων «Νέοι και Γαστρονομία» και «Ταξίδι και Γαστρονομία».
- Το Σαββατοκύριακο 12 - 13 Νοεμβρίου 2011, η Αποθήκη 13 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει την έκθεση τοπικών προϊόντων «Γευστικές Αναζητήσεις». Εκεί οι φίλοι της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να μυρίσουν, να γευτούν τα αγαπημένα τους προϊόντα, να γνωρίσουν τους ανθρώπους που τα παράγουν, αλλά και να τα αγοράσουν.
- Το τριήμερο 18-19-20 Νοεμβρίου 2011 θα έχουν την τιμητική τους τα κρητικά προϊόντα του δήμου Χανίων.
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 η γιορτή με τίτλο «Τα παιδιά στην κουζίνα» έχει στόχο την ολοκληρωμένη γνωριμία των παιδιών με τη γαστρονομία. Εκεί τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με υλικά μέσα από τα εργαστήρια και τις διάφορες δράσεις, να παίξουν με τις πρώτες ύλες, να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια ρόλων και «γευστικών» δοκιμασιών, να παρακολουθήσουν παραστάσεις γαστρονομικού σεναρίου, καθώς και να πάρουν μέρος στο γεύμα «Σήμερα τρώμε με τους φίλους μας».
Info
- Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης ξεκινάει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και τελείται υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.
- Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν και τα εστιατόρια της πόλης και έτσι κάθε Τρίτη προτείνουν το «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω», με μενού στην τιμή των 10 ευρώ. Το «παρών» θα το δίνουν και τα καφέ, καθώς θα παρουσιάζονται και εκθέσεις φωτογραφίας γαστρονομικού περιεχομένου με τίτλο «Γεύση & Εικόνα». Επίσης, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες φιλοξενούν πλήθος παρουσιάσεων βιβλίων μαγειρικής.


- Η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης θα πέσει το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου, με την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων», που εδώ και εννέα χρόνια διοργανώνεται στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
- Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Δ, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρία «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» η ημερίδα-συζήτηση «Σήμα Ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού».
- Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς και για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις, μπορείτε να βρείτε στο foodfestival@thessaloniki.gr και στο τηλ. 2310/ 877.912.
http://foodfestival.thessaloniki.gr/ IN ENGLISH PLEASE...
Another gives us an opportunity to Thessaloniki to meet, this time through the Gastronomy Festival organized for the first time, to bring out a new annual event for the city.
At one month, we will "travel" with delicious cooking, tasting, taste workshops, exhibitions, gastronomy and wine, dinners and various activities throughout the city.
The Gastronomic Festival, organized by the Deputy Mayor for Culture, Tourism and Pades the municipality of Thessaloniki, begins Friday, November 4 and will end Sunday, December 4, 2011. Co-organizers of the festival is the "15th Biennale of Young Artists from Europe and the Mediterranean" and the Tourist Organization of Thessaloniki.
The program's first Festival of Gastronomy
- The three-day Friday, the 4th - Sunday, November 6, 2011, at Warehouse 13 in Port of Thessaloniki, the festival begins with the action «Gastronomy: 9 young chef cook" in the "15th Biennale of Young Artists from Europe and the Mediterranean." So, nine young chefs from Italy, Spain, Lebanon, Palestine, San Marino and Kosovo will cook in front of the audience and share their love for the kitchen of their home at a great cooking party. Furthermore, open discussions will explore aspects of relations "Young and Gastronomy" and "Travel and Gastronomy."
- The weekend 12 to 13 November 2011, the Stock 13 in Port of Thessaloniki will host the exhibition of local products' Tasty Searches. " There are friends of gastronomy will have the opportunity to see, smell, taste their favorite products, meet the people who produce them, but to buy.
- The weekend 18-19-20 November 2011 will have a field day Cretan products of the municipality's website.
On Sunday, November 20, 2011 celebration entitled "Kids in the kitchen" aims to complete the acquaintance of children with gastronomy. There the children will have the opportunity to experiment with materials through workshops and various activities, play with the raw materials to test their culinary skills, participate in interactive role-plays and "taste" tests, to attend performances gastronomy scenario and to participate in the meal "Today we eat with our friends."
Info
- The first Gastronomy Festival Thessaloniki begins Friday, November 4, 2011 and will end Sunday, December 4, 2011 and performed under the auspices of the Deputy Mayoralty for Culture, Education and Tourism of the Municipality of Thessaloniki.
- The festival will and restaurants in town, so every Tuesday proposed the "Tuesday evening we eat out," with a menu at a price of 10 euros. The "present" will give and coffee, as it presents exhibitions and culinary content entitled "Taste & Image." Also, Libraries host numerous presentations cookbooks.
- The end of the first Gastronomy Festival Thessaloniki will fall on the weekend 3-4 December, the report wines and spirits "Map of Flavors," which for nine years held at Warehouse C, Thessaloniki Port in.
- On Sunday, December 4, in D Stock will be held in conjunction with the company "Wines of Northern Greece", the conference-debate "Signal Quality in restaurants. The location of the wine. "
- More information about the curriculum, and participating in events can be found at foodfestival@thessaloniki.gr and 2310 / 877 912.


http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/BACK_zps1824d512.jpg http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/NEXT_zpsad0d3c74.jpg http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/HOME_zps82fb59c5.jpg