Μια βόλτα στο καπάνι .. και ιδιαιτέρως γύρω απο την ψαραγορά ... με έπεισε να φτιάξω το φαγάκι μου!
Οι σουπιές εκεί 8-9 ευρώ το κιλό ,το σπανάκι 1 ευρώ !
Αγόρασα λοιπόν
1 κιλό σπανάκι
800 γρ σουπιές
2 πράσσα
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
1 λεμόνι
Η διαδικασία εύκολη...
πρώτα πλένουμε το σπανάκι καλά καλά δυο τρείς φορές και το αφήνουμε να στραγγίξει
στην συνέχεια κόβουμε πράσσα και τα κρεμμύδια
στύβουμε και ένα λεμόνι ...
καθαρίζουμε τις σουπιές τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες..
μετά ξεκινάμε να ρίχνουμε στο τηγάνι τα πρασσοκρέμμυδα...και αφού μαραθούν ρίχνουμε τις σουπιές για 5 λεπτά ...
μόλις περάσει η ώρα τους και ασπρίσουν για τα καλά ,προσθέτουμε το σπανάκι και αφού αυτό μαραθεί ρίχνουμε το λεμόνι και 2 περίπου ποτήρια νερό η ζωμό η ακόμη αντικαθιστούμε με ένα μέρος λευκό κρασί . Ρίχνουμε λίγη ρίγανη . Χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά και περιμένουμε πάνω κάτω 30 λεπτά να αρχίσει να μελώνει το φαγητό .
όταν πλέον αποκτήσει την ωραία του σαλτσούλα το σβήνουμε και το σερβίρουμε .
Tips : μπορούμε αν θέλουμε αντί για λεμόνι να βάλουμε φρέσκια ντομάτα τριμμένη για να γίνει κόκκινο ή ακόμη και λίγο σκόρδο αν το θέλουμε πιο πικάντικο /ακόμη και η γλυκιά πάπρικα ταιριάζει !.... και φυσικά δεν ξεχνάμε το λίγο αλάτι και το μπόλικο πιπέρι !
Καλή σας ορεξη λοιπόν ! και να τρώτε πολλά θαλασσινά !
Οι σουπιές εκεί 8-9 ευρώ το κιλό ,το σπανάκι 1 ευρώ !
Αγόρασα λοιπόν
1 κιλό σπανάκι
800 γρ σουπιές
2 πράσσα
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
1 λεμόνι
Η διαδικασία εύκολη...
πρώτα πλένουμε το σπανάκι καλά καλά δυο τρείς φορές και το αφήνουμε να στραγγίξει
στην συνέχεια κόβουμε πράσσα και τα κρεμμύδια
στύβουμε και ένα λεμόνι ...
καθαρίζουμε τις σουπιές τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες..
μετά ξεκινάμε να ρίχνουμε στο τηγάνι τα πρασσοκρέμμυδα...και αφού μαραθούν ρίχνουμε τις σουπιές για 5 λεπτά ...
μόλις περάσει η ώρα τους και ασπρίσουν για τα καλά ,προσθέτουμε το σπανάκι και αφού αυτό μαραθεί ρίχνουμε το λεμόνι και 2 περίπου ποτήρια νερό η ζωμό η ακόμη αντικαθιστούμε με ένα μέρος λευκό κρασί . Ρίχνουμε λίγη ρίγανη . Χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά και περιμένουμε πάνω κάτω 30 λεπτά να αρχίσει να μελώνει το φαγητό .
όταν πλέον αποκτήσει την ωραία του σαλτσούλα το σβήνουμε και το σερβίρουμε .
Tips : μπορούμε αν θέλουμε αντί για λεμόνι να βάλουμε φρέσκια ντομάτα τριμμένη για να γίνει κόκκινο ή ακόμη και λίγο σκόρδο αν το θέλουμε πιο πικάντικο /ακόμη και η γλυκιά πάπρικα ταιριάζει !.... και φυσικά δεν ξεχνάμε το λίγο αλάτι και το μπόλικο πιπέρι !
Καλή σας ορεξη λοιπόν ! και να τρώτε πολλά θαλασσινά !