16.12.12

Μπριζόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα κρασιού ,σκέτη αμερικανιά !


Δε Αμέρικαν Γουέ'ι' !

Απλή συνταγή για μοσχαρίσια μπριζόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα κρασιού για να εντυπωσιάζουμε ......!

 καθώς το μαγειρεύετε μπορείτε να ακούτε
 και ένα απο το πιό κλασσικά Αμερικάνικα κομμάτια ,βρίσκεται στο τέλος του post !
Have Fun !


Για 2 άτομα (βαρβάτες μερίδες )
  
  • 2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες η σπαλομπριζόλες (πάχος 1 - 1.5 δάχτυλο)
(συνήθως η σπαλομπριζόλες είναι φθηνότερες απο τις άλλες και κατα την γνώμη δεν είναι και τόσο σκληρές .... επίσης ναι, γίνεται και με χοιρινές ! )
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο 
  • 1 ποτήρι νερό (ζεστό-καυτό)
  • λίγο βαλσάμικο ξύδι (4 κουταλιές σούπας αρκούν)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι 
  •  Αλάτι -Πιπέρι - Κύμινο - Δεντρολίβανο(φρέσκο αν είναι δυνατόν ψιλικομμένο) - Θυμάρι (η ρίγανη)
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
  •  λίγο ελαιόλαδο (προαιρετκό)
Η εκτέλεση είναι απλή , 

-  Αντικολλητικό τηγάνι, λίγο λάδι  στο δυνατό να κάψει 
- Προσθέτουμε μπριζόλες , 5 λεπτά απο κάθε μεριά 
- Ρίχνουμε κρεμμύδι 2 λεπτά
- Σβήνουμε με βαλσάμικο   
- Αλάτι -Πιπέρι- Κύμινο - Δεντρολίβανο - Θυμάρι 
- Κρασί ,μέλι  (αφήνω δύο λεπτά)
-Νερό 

Αφού σιγουρευτώ ότι είναι όσο πικάντικο το θέλω το αφήνω μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνουν τόσα ώστε να έχει πήξει η σάλτσα  !

ΤΑ ΤΙPS για τους ανασφαλείς *

  • Πρώτον το βούτυτο το προσθέτω λίγο πρίν το τέλος, έτσι δίνει έξτρα γεύση και πήζει πιο ωραία την σάλτσα που σχηματίζεται .
  • Η αναλογία που θα πρότεινα στα μπαχαρικά είναι  μισή κουταλιά της σούπας πολύ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο , μια πρέζα θυμάρι η ρίγανη , πολύ πιπέρι , λίγο αλάτι και πολύ λίγο κύμινο . 
  • Να θυμάστε πως το δεντρολίβανο αν και είναι απο τα πιό ευεργετικά βότανα ποτέ δεν υπερβάλουμε στην μαγειρική του χρήση διότι σε μεγάλες ποσότητες είναι λιγάκι επικύνδυνο ,μην το φοβάστε όμως !
  • Μπορώ λίγο πρίν εξατμιστούν όλα τα υγρά να κοιτάω με την βοήθεια ενός μαχαιρού μπιγμένου στο κρέας αν έχει ψηθεί όσο το θέλω ,είναι έτοιμο όταν μπορώ και διακρίνω την μπριζόλα ζουμερή και το κρέας λευκό αλλά το ζουμί πιο κόκκινο .....(ας ελπίσουμε οτι ήταν ξεκάθαρο ...με λίγα λόγια μια αίσθηση ότι έχει αιματάκι δεν είναι κακή...! ισχύει για το μοσχαρίσιο κρέας, το χοιρινό δεν παίρνει για αίμα το θέλω πιο λευκό )

To Paranoid βρίσκεται στα 500 καλύτερα άλμπουμς όλων των εποχών!


 Black Sabbath - Paranoid



http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/BACK_zps1824d512.jpg http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/NEXT_zpsad0d3c74.jpg http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/HOME_zps82fb59c5.jpg