18.12.11

at Theti's place..



Μεσημέρι  γύρω στις 2 μαζευτήκαμε στις Τhetis να μαγειρέψουμε κάτι όμορφο και γρήγορο και…
Κάπως έτσι κύλισε το απόγευμα …στις Σέρρες με..
Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριά / ρύζι κίτρινο ..Σαφραν(ιασμένο…!)/Σαλάτα μπρόκολο με σως μελιού ! 
 


 750 γρ.  κοτόπουλο φιλέτο  ανάμεικτο  (μπούτι /στήθος)
3  κόκκινες πιπεριές
250 γρ μανιτάρια
ένα κουτάκι μπύρα ( μαύρη η ξανθιά)
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Λίγο κάρρυ

1,5 κούπα  ρύζι μπονέτ
3 και κάτι κούπες ζωμό  (οτιδήποτε)  ή νερό
Σαφράν ( το προσθέτουμε μέσα στο ζωμό )
3 καρότα
 250 γρ μπρόκολο ζεματισμένο! στο νερό  
Βαλσάμικο ξύδι  /μέλι

Είναι πολύ απλό φαγητό , κόβουμε ένα κρεμμύδι στο μπλέντερ  το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα το αφήνουμε να τσιγαριστεί . Έπειτα ρίχνουμε το κοτόπουλο ,τις πιπεριές και τα μανιτάρια αφού πάρουν το χρώμα τους σβήνουμε με μπύρα (περίπου ένα κουτάκι 330 ml) και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο από τον ζωμό με σαφράν . Δεν ξεχνάμε αλάτι πιπέρι και κάρυ . Το αφήνουμε να μαγειρευτεί και αν θέλουμε αφήνουμε λίγο ζουμάκι παραπάνω και προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι για να γλασαριστεί και να έχει πιο ελκυστική όψη .


 Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε λίγο καρότο αφού το έχουμε κόψει κομματάκια και προσθέτουμε για μισό λεπτό το ρύζι  , έπειτα προσθέτουμε  με τον ζωμό   με το σαφράν  , αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε γύρω στο 10 λεπτο να μαγειρευτεί αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε και λίγο φρέσκο βούτυρο. !
 Τέλος  βάζουμε το μπρόκολο σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω  την σώς που κάνουμε ανακατεύοντας  5 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι  με 3 κουταλιές μέλι  .!















http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/BACK_zps1824d512.jpg http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/NEXT_zpsad0d3c74.jpg http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/HOME_zps82fb59c5.jpg