19.10.11

Mushroom soup with croutons bacon and parmesan - Μανιταρόσουπα με κρουτόν μπέικον και παρμεζάνα


(4 άτομα)
- 250 γρ μανιτάρια
-3 κολοκυθάκια ή 150 γραμ κολοκύθα
-5 κουταλιές φρέσκο μαιδανό
-2 πατάτες μέτρια
-1 καρότο
-δυο κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο

-5 φέτες ψωμί του τόστ
-2 σκελίδες σκόρδο
-5 φέτες μπείκον
- 200 γραμ παρμεζάνα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά χοντροκομμένα . Ρίχνουνε λίγο ελαιόλαδο ,αλάτι και πιπέρι .

Τα καλύπτουμε με νερό λίγο πιο πάνω απο την στάθμη των λαχανικών και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το νερό να κατέβει στην μέση.

Τότε σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο . Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την βάζουμε στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε καλα .Την τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα .

Στο μεταξύ για τα κρουτόν ανάβουμε την τοστιέρα , σπαμε στα χέρια μας την σκελίδα του σκόρδου- (μυρίζουμε τα χέρια για να εκτιμήσουμε αυτό που κάνουμε! ) -,αφού την έχουμε καθαρίσει και την κόβουμε στην μέση .Την περνάμε πάνω απο τις φέτες αλείφοντας και μετά με ένα πινέλο αλείφουμε το ψωμί με !λίγο! ελαιόλαδο .
Με ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθετα και οριζόντια σε κυβάκια τις φέτες του ψωμιού και της τοποθετούμε στην τοστιέρα μέχρι να φρυγανιστούν- (2 λεπτά περίπου –να πάρουν χρώμα μπορδοροδοκόκκινο ).-

Κόβουμε και το μπέικον σε λωρίδες και το απλώνουμε στο τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανιστό – μην το φοβάστε  δεν καίγεται .

ΜΠΡΑΒΟ !! ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ !!
Τώρα λοιπόν που τελειώσατε χαλαρώστε αφήστε την κουζίνα να ξεμυρίσει ….
Όταν έρθει η ώρα να φάτε και καλέσετε και τους φίλους σας …ζεστάνετε την σούπα μέχρι να δέσει και ρίξτε  από πάνω ευλαβικά λίγα κρουτόν – λίγο μπέικον και μία κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΑΣΑ !















(4 people)
- 250 g mushrooms
-3  zucchini  Or 150 gram   of pumpkin
-5 Tablespoons fresh parsley
-2 Medium potatoes
-1 Carrot
Couple of tablespoons of fresh butter

-5 Slices of toast bread
-2 Cloves of garlic
-5 Bacon
slices
- 200 grams parmesan

Place in a pan of chopped vegetables. Pour a little olive oil, salt and pepper.

The cover with water just above the level of the vegetables and place over medium heat until the water go down the middle.

Then turn off the heat and add butter. Let it cool a bit and then put it in a blender and mash well. Then  place back in saucepan.

In the meantime  , for the croutons turn on the toaster, break in your hands the clove of garlic-(smell your hands to appreciate what we do!) - After you have cleaned the garlic  cut in half.  Pass over the slices and spread them on the bread!  Spread a bit! Of olive oil on the bread too .
With a large sharp knife, cut vertically and horizontally into cubes the bread slices and place in toaster until it is toasted-(2-minutes to get a red-brown )
Cut the bacon into strips and spread in a pan until it gets crispy - do not be afraid of getting burned .

BRAVO! That's it!
Now that you're done , relax let the kitchen be fresh and less smelly …
When it's time to eat and call your friends  ... heat the soup until it thickens and pour over reverently  a few croutons - a little bit of  bacon and a tablespoon of grated parmesan.

bon appetite ..!


http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/BACK_zps1824d512.jpg http://i1105.photobucket.com/albums/h349/hermesky/LOGOS/HOME_zps82fb59c5.jpg